fbpx

Кои сме ние?

Визитите на пациентите ни са техен self-care навик и част от грижата за тяхната усмивка, а не досадно задължение. FaceID Dental Clinic осигурява най-съвременно оборудване, дипломирани специалисти в областта на денталната медицина и 24-каратова усмивка.

Екип

Д-р Ивета Цанова

Д-р Ивета Цанова, завършила Факултет по дентална медицина към Медицински университет, гр. София, през 2017.
Член на български зъболекарски съюз.
С интерес към естетична стоматология и ендодонтията. Посещавала е множество лекции и курсове, български и чуждестранни, постоянно обогатяваща се, като следи новите трендове. Старае се да подхожда към всеки пациент персонално. Денталната медицина е нейното призвание.

За запазване на час: +359 87 778 8557

Д-р Вяра Петрова

Д-р Вяра Петрова завършва Факултет по дентална медицина към Медицински университет, гр. София, през 2023. Член на български зъболекарски съюз. Има засилен интерес към диагностиката на дентални заболявания, естетичната възстановителна стоматология и към ендодонтията. Посещавала е курсове и лекции в тези области. Ентусиазирана, комуникативна и обичаща клинични предизвикателства. Практиката я усъвършенства все повече.

За запазване на час: +359 87 778 8557

Д-р Вилиана Ботушанова

Д-р Вилиана Ботушанова завършва Факултет по дентална медицина към Медицински университет, гр. София, през 2024. Член на български зъболекарски съюз. Има интерес към естетичната стоматология. Активна и дейна, като студент е организатор на студентски конгрес IBCS две поредни години. Страхотно попълнение към колектива. Отличава се със спокойствие и позитивизъм, любознателност и старание.

За запазване на час: +359 87 778 8557

ГАЛЕРИЯ

Често задавани въпроси

Профилактични прегледи е необходимо да се провеждат през 6 месеца, на които внимателно се оглеждат зъбите за установяване на кариеси в техните начални етапи и предотвратяване на усложненията.
Обикновено почистването на зъбен камък се препоръчва да е през 6 месеца, като при някои пациенти, могат да се налагат по-чести визити. Извършва се с ултразвуков апарат, след което зъбните повърхности се полират с Air flow. Регулярното почистване на зъбен камък предотвратява възпалението на венците, образуването на парадонтални джобове, разклащане на зъби и развитието на пародонтит (пародонтоза).
Зъбите се мият 2 пъти на ден – сутрин и вечер след хранене. Времето, за което се извършва, да не е по-малко от 3 мин. За правилно почистване на зъбите е необходимо да се обърне внимание на техниката, която се използва.

Необходимо е да се почистят всички повърхности на зъбите. Главата на четката трябва да е с наклон от 45° спрямо венците и да се използват въртеливи и изчеткващи движения.

Избелването е процедура, при която се нанася химичен агент, който променя трайно цвета на зъбите. Прави ги по- бели и блестящи. Преди избелването се извършва обстоен преглед на зъбите и венците и се установява дали тяхното състояние позволява да се направи тази процедура.

Предлагаме 2 вида избелване:

  • –  Офис избелване(извършва се в денталния кабинет)
  • –  Избелване в домашни условия с помощта на индивидуалноизработени шини

Офис избелването се извършва от лекар по дентална медицина. Избелващият агент, който се използва, е в по- висока концентрация, за да се постигне по- бърз ефект. Извършват се 2 нанасяния от химичния агент в рамките на едно посещение и се използва лампа, която подсилва ефекта от избелването.

Процедурата се състои от :

  1. Почистване и полиране на зъбите с четка;
  2. Изолиране на венеца със специална бариера, за да го предпази от избелващия гел;
  3. Равномерно нанасяне на избелващия агент и активиране с лампата за избелване.

Избелването в домашни условия се извършва по-продължително с по- ниска концентрация на избелващия гел. Необходимо е ежедневно нанасяне на гела в рамките на 2 часа след миене на зъбите. Използват се индивидуални шини, които се правят в денталния кабинет и служат за задържане на гела по повърхността на зъбите.

Възможно е след процедурите по избелване да се появи чувствителност, която отминава в рамките на няколко дни.

Признаци на възпаление на венците са: зачервяване на венците, кървене при миене на зъбите, както и при почистване с конци. Възможно е и да има спонтанно кървене.

Кариесът представлява заболяване на твърдите зъбни тъкани (зъбите), при което се нарушава целостта им. Има няколко фактора за развитието му. Кариесът може да бъде съпроводен със симптоми като чувствителност от сладко, студено, но може и да липсва такава симптоматика.

Кариесът се лекува като се премахне засегната част и се замести с подходящ материал (пломба).

Ненавременното лечение на кариеса води до засягане на пулпата на зъба, което предизвиква девитализирането (умъртвяването) на зъба. При тези възпалителни процеси може да има или да липсва симптоматика. Затова ранното откриване на кариеса предотвратява появата на усложненията.

Липсата на един зъб води след себе си поражения, засягащи цялото съзъбие. Това създава големи пространства между зъбите и се отразява на дъвкателната и говорната функция на пациента. Зъбите имат тенденцията да се преместват, ако тези пространства не се възстановят. Ето защо е толкова важно навременното му възстановяване. Тук ни помагат протетичните конструкции като мостове, импланти или различни видове протези.