fbpx

Зъбни протези

Какво представлява?

Зъбните протези са кострукции, чрез които се възстановяват обеззъбените участъци. Могат да бъдат неснемаеми (мост) и снемаеми (частични и цели протези). Чрез тях се предотвратява прорастването и наклоняването на зъбите. Възстановява се дъвкателната функция и естетиката.

Свържете се с нас

и Получете Безплатна Телефонна Консултация

За запазване на час:

nhif_logo

или

Можете да оставите Вашите контакти и наш служител ще се свърже с Вас за запазване на час в удобно за Вас време:


  🦷 Кои са предимствата?
  → Предимствата на различните видове снемаеми протези са свързани с факта, че не се налага изпиляване на опорните зъби и никаква инвазивна намеса. Възможността да се извади конструкцията от устната кугина в домашни условия позволява нейното добро почистване и поддръжка от пациента. По този начин се намалява възможността от възпалителни заболявания на лигавицата или кариозни заболявания на оставащите зъби.

  📌 Каква е процедурата?
  → Процедурата включва няколко етапа – лабораторни и кабиентни. Взимане на отпечатъци, регистриране на точна позиция на двете челюсти, проба с наредени зъби и предаване на готови протези.

  ✅ Какво е важно да знаете?
  → Важно е пациентите да знаят как да се грижат за зъбните си протези: мият след всяко хранене с четка, паста за протези и топла течаща вода. Желателно е след почистването да се оставят в специален разтвор за 10-20 минути. Ако се свалят през нощта, също трябва да стоят в разтвор или чиста вода.

  🔸 Видове протези:
  Цели и частични плакови зъбни протези – Те са изработени от акрилна розова пластмаса и готови високоестетични пластмасови зъби. Могат да бъдат цели и частични, като частичните имат метални телени куки, използвани за задържане, а целите се задържат изцяло на вакуум.
  Цели и частични еластични зъбни протези – еластичните протези се изработват от различни материали – Thermosens и др. Основното предимство на еластичните протези е при частичните и се дължи главно на техните куки. Куките при меките протези са отляти от материала на протезата Поради това са високоестетични и практически не се виждат, за разлика от телените куки при обикновените протези. Те осигуряват много добро задържане, а от там идва и голямото удобство на меките протези.
  Микропротезите – те са частични протези обикновено изработени от еластична пластмаса и състоящи се от 1 до 3 зъба. Те най-често се състоят от един зъб и еластични куки, чрез които се захващат за 2-та съседни зъба на липсващия.
  Моделно ляти протези с лети куки по Ней – Това са частични протези с метална основа, която не е цяло небце за горна протеза, а само пластина, която свързва частите от двете страни на реда. При долна протеза свързващата част е съвсем тъничка и се намира под езика.
  Изцяло пластмасовите протези – те са най-евтиният вид конструкция, която възстановява изгубените зъби.

  Нашият екип

  Д-р Ивета Цанова

  Д-р Ивета Цанова, завършила Факултет по дентална медицина към Медицински университет, гр. София, през 2017.
  Член на български зъболекарски съюз.
  С интерес към естетична стоматология и ендодонтията. Посещавала е множество лекции и курсове, български и чуждестранни, постоянно обогатяваща се, като следи новите трендове. Старае се да подхожда към всеки пациент персонално. Денталната медицина е нейното призвание.

  За запазване на час: +359 87 778 8557

  Д-р Вяра Петрова

  Д-р Вяра Петрова завършва Факултет по дентална медицина към Медицински университет, гр. София, през 2023. Член на български зъболекарски съюз. Има засилен интерес към диагностиката на дентални заболявания, естетичната възстановителна стоматология и към ендодонтията. Посещавала е курсове и лекции в тези области. Ентусиазирана, комуникативна и обичаща клинични предизвикателства. Практиката я усъвършенства все повече.

  За запазване на час: +359 87 778 8557

  Д-р Вилиана Ботушанова

  Д-р Вилиана Ботушанова завършва Факултет по дентална медицина към Медицински университет, гр. София, през 2024. Член на български зъболекарски съюз. Има интерес към естетичната стоматология. Активна и дейна, като студент е организатор на студентски конгрес IBCS две поредни години. Страхотно попълнение към колектива. Отличава се със спокойствие и позитивизъм, любознателност и старание.

  За запазване на час: +359 87 778 8557

  Нашите предимства

  Дентална клинка Face ID – екип от отлични зъболекари в град София:

  icon1

  Висока квалификация и прекрасно отношение

  Нашият екип е съставен от прекрасни професионалисти, които имат лична грижа към всеки казус и пациент.

  icon2

  Високотехнологично оборудване

  Разполагаме с високотехнологично оборудване, което позволява на нашите специалисти най-добра грижа към пациентите ни.

  nhif_logo

  Работим с НЗОК

  Ние сме дентална клиника, която работи по здравна каса и дава възможност за запазване на час със зъболекар по НЗОК.

  icon4

  С намалена болка

  Използваме модерна технология за упойка, която селектира локално нужната зона, с което намалява усещането за болка до минимум.

  Отличия, обучения и сертификати

  Нашата клиника

  Отзиви

  Face ID - Dental Clinic
  5.0
  На база на 30 отзива
  powered by Google
  Yani BuchkovYani Buchkov
  09:10 01 Mar 23
  Страхотен професионализъм и уникално отношение към пациента. С две ръце препоръчвам, наистина! Клиниката е с модерен дизайн, хигиената е на адски много високо ниво, което бе важно за мен, атмосферата те кара наистина да се отпуснеш. Д-р Цанова е уникален специалист, много внимателна, безпогрешна във всяко едно отношение по отношение на работата си. Говори човек, който има фобия от малък към тези неща, така че наистина щом мен успяха да успокоят и спечелят, разбирайте за какво става въпрос. Силно препоръчвам!!!!
  Vanessa NenovaVanessa Nenova
  19:39 17 Jan 23
  Когато става дума за здраве, съм доста внимателна в избора си, а с тази клиника определено останах доволна. Поверих се в ръцете на страхотен екип от професионалисти със страхотно отношение!
  Dima TsanovaDima Tsanova
  15:02 17 Jan 23
  Клиниката е много добре оборудвана, а отношението към пациентите - чудесно. Много удовлетворяващо е да видиш толкова млади хора, да работят така професионално.
  Petko BelovPetko Belov
  16:05 04 Jan 23
  Силно препоръчвам! Професионално отношение, отлични цени и най модерна техника. Успяха да излекуват зъб който два други кабинета не успяха!
  Maya IvanovskaMaya Ivanovska
  09:52 04 Jan 23
  Страхотен професионализъм и мило отношение от страна на зъболекарите в клиниката. Имат страхотен личен подход към пациентите. Атмосферата също е приятна - чисто и уютно. Препоръчвам!
  js_loader

  Запазете час

  Наличие на безплатен паркинг

  Свободни места за Вашето удобство - паркинг локация

  Удобен градски транспорт

  До нас спират линии 67 и 102 на градския транспорт

  Koнтакти

  Свържете се с нас

  и Получете Безплатна Телефонна Консултация

  За запазване на час:

  nhif_logo

  или

  Можете да оставите Вашите контакти и наш служител ще се свърже с Вас за запазване на час в удобно за Вас време