fbpx

Слагане на мост на зъби

Какво представлява?

При липса на един или няколко зъба е от съществено значение тяхното възстановяване. Единият начин е слагането на зъбен мост. За да се направи зъбен мост е нужно да има зъби от двете страни на липсващия зъб. Те се подготвят по специален начин, след което зъботехникът изработва постоянната конструкция. Мостът може да бъде изработен от металокерамика, цирконий или керамика.

Свържете се с нас

и Получете Безплатна Телефонна Консултация

За запазване на час:

nhif_logo

или

Можете да оставите Вашите контакти и наш служител ще се свърже с Вас за запазване на час в удобно за Вас време:


  🦷 Кога се препоръчва?
  → Зъбни мостове са конструкции от няколко коронки за постоянно носене с цел функционална замяна на изгубени зъби. Мостът се прикрепя към здрави зъби или импланти, разположени на разстояние един от друг. Мостоносителите са зъбите, върху които е фиксиран зъбният мост. Те трябва да са достатъчно устойчиви, за да могат да издържат натоварването върху себе си и върху мостовото тяло. Мостовото тяло представлява изкуствен зъб, който възстановява анатомичните форми и функционалната цялост на изгубения зъб.

  📌 Кои са предимствата?
  → Предимствата на слагането на зъбен мост са възстановяване на усмивката, подобряване на дъвкателната функция и говора, разпределяне на дъвкателното налягане, както и предотвратяване разместването на наличните зъби. Зъбните мостове не са подходящи при хора със заболявания на венците, възпалителни заболявания, бруксизъм.

  ✅ Какво е важно да знаете?
  → За пациентите е важно да знаят видовете мостови конструкции, подготовката и етапите на протезиране. Металокерамичните мостове понастоящем са най-разпространените сред възстановяването на силно разрушени или липсващи зъб.Металокерамиката се предпочита поради по-ниската цена и постигане на естетика. Недостатъците са недобра естетика във фронталния участък, посивяване на венеца. Цирконият е материал с много високи механични показатели като якост на огъване и на натиск. Предимствата са здравина и износоустойчивост, отлична естетика, стабилност на цвета, изискват минимално изпиляване на твърдите зъбни тъкан, не предизвикват алергични реакции.
  → Адхезивните мостове са безметални и са изработени откомпозитен материал и подсилени с фибро влакна.Залепва се адхезивно към зъбите. Тази техника не изисква цялостно изпиляване на зъба, както при металокерамичните или циркониевите мостове. Изработва се бързо – в рамките на една процедура.

  🔸 Какво включва процедурата?
  → Първият етап и включва препариране на опорните зъби – изпиляване и оформяна на зъбното пънче. След това се взема отпечатък и се изпраща в зъботехническата лаборатория, където се изработва мостовата конструкция. Необходимо е да се избере цвят, който максимално да наподобява зъбите в устата. Денталният лекар изработва временен мост. Следващото посещение включва премахване на временния мост и внимателно изпробване на постоянния мост, корекции и постоянно циментиране.

  Нашият екип

  Д-р Ивета Цанова

  Д-р Ивета Цанова, завършила Факултет по дентална медицина към Медицински университет, гр. София, през 2017.
  Член на български зъболекарски съюз.
  С интерес към естетична стоматология и ендодонтията. Посещавала е множество лекции и курсове, български и чуждестранни, постоянно обогатяваща се, като следи новите трендове. Старае се да подхожда към всеки пациент персонално. Денталната медицина е нейното призвание.

  За запазване на час: +359 87 778 8557

  Д-р Вяра Петрова

  Д-р Вяра Петрова завършва Факултет по дентална медицина към Медицински университет, гр. София, през 2023. Член на български зъболекарски съюз. Има засилен интерес към диагностиката на дентални заболявания, естетичната възстановителна стоматология и към ендодонтията. Посещавала е курсове и лекции в тези области. Ентусиазирана, комуникативна и обичаща клинични предизвикателства. Практиката я усъвършенства все повече.

  За запазване на час: +359 87 778 8557

  Д-р Вилиана Ботушанова

  Д-р Вилиана Ботушанова завършва Факултет по дентална медицина към Медицински университет, гр. София, през 2024. Член на български зъболекарски съюз. Има интерес към естетичната стоматология. Активна и дейна, като студент е организатор на студентски конгрес IBCS две поредни години. Страхотно попълнение към колектива. Отличава се със спокойствие и позитивизъм, любознателност и старание.

  За запазване на час: +359 87 778 8557

  Нашите предимства

  Дентална клинка Face ID – екип от отлични зъболекари в град София:

  icon1

  Висока квалификация и прекрасно отношение

  Нашият екип е съставен от прекрасни професионалисти, които имат лична грижа към всеки казус и пациент.

  icon2

  Високотехнологично оборудване

  Разполагаме с високотехнологично оборудване, което позволява на нашите специалисти най-добра грижа към пациентите ни.

  nhif_logo

  Работим с НЗОК

  Ние сме дентална клиника, която работи по здравна каса и дава възможност за запазване на час със зъболекар по НЗОК.

  icon4

  С намалена болка

  Използваме модерна технология за упойка, която селектира локално нужната зона, с което намалява усещането за болка до минимум.

  Отличия, обучения и сертификати

  Нашата клиника

  Отзиви

  Face ID - Dental Clinic
  5.0
  На база на 30 отзива
  powered by Google
  Yani BuchkovYani Buchkov
  09:10 01 Mar 23
  Страхотен професионализъм и уникално отношение към пациента. С две ръце препоръчвам, наистина! Клиниката е с модерен дизайн, хигиената е на адски много високо ниво, което бе важно за мен, атмосферата те кара наистина да се отпуснеш. Д-р Цанова е уникален специалист, много внимателна, безпогрешна във всяко едно отношение по отношение на работата си. Говори човек, който има фобия от малък към тези неща, така че наистина щом мен успяха да успокоят и спечелят, разбирайте за какво става въпрос. Силно препоръчвам!!!!
  Vanessa NenovaVanessa Nenova
  19:39 17 Jan 23
  Когато става дума за здраве, съм доста внимателна в избора си, а с тази клиника определено останах доволна. Поверих се в ръцете на страхотен екип от професионалисти със страхотно отношение!
  Dima TsanovaDima Tsanova
  15:02 17 Jan 23
  Клиниката е много добре оборудвана, а отношението към пациентите - чудесно. Много удовлетворяващо е да видиш толкова млади хора, да работят така професионално.
  Petko BelovPetko Belov
  16:05 04 Jan 23
  Силно препоръчвам! Професионално отношение, отлични цени и най модерна техника. Успяха да излекуват зъб който два други кабинета не успяха!
  Maya IvanovskaMaya Ivanovska
  09:52 04 Jan 23
  Страхотен професионализъм и мило отношение от страна на зъболекарите в клиниката. Имат страхотен личен подход към пациентите. Атмосферата също е приятна - чисто и уютно. Препоръчвам!
  js_loader

  Запазете час

  Наличие на безплатен паркинг

  Свободни места за Вашето удобство - паркинг локация

  Удобен градски транспорт

  До нас спират линии 67 и 102 на градския транспорт

  Koнтакти

  Свържете се с нас

  и Получете Безплатна Телефонна Консултация

  За запазване на час:

  nhif_logo

  или

  Можете да оставите Вашите контакти и наш служител ще се свърже с Вас за запазване на час в удобно за Вас време