fbpx

Металокерамика

Какво представлява?

Металокерамиката е материал, от който се изработват протезни конструкции като мостове и зъбни коронки. Металокерамичната коронка представлява метална шапка, която е основата на коронката или съотвената консрукция. Металът може да бъде от благородна или неблагородна сплав. Той е покрит с керамика, която се нанася на няколко слоя. Тя много добре прикрива цвета на метала и имитира естествения цвят на зъбите. Осъщесвява се много здрава механична и химична връзка между тях.

Свържете се с нас

и Получете Безплатна Телефонна Консултация

За запазване на час:

nhif_logo

или

Можете да оставите Вашите контакти и наш служител ще се свърже с Вас за запазване на час в удобно за Вас време:


  🦷 Кои са предимствата?
  → Металокерамичните протезни конструкции са най-често използваните и най- достъпни като цена. Притежават добри качества- устойчиви. Те отлично възстановяват естетиката на зъбите. Керамичните маси, които се нанасят послойно, позволяват да се създава по-тъмна част в областта на шийката на зъбите, по този начин много точно имиират съседните и срещуположните зъби како и харакерни черти от конкретния зъб.

  📌 Кога се препоръчва?
  → Металокерамичните протезни консрукции (коронки и мостове) се използват при зъби, които са силно разрушени и не мога да бъдат възстановени с композиен материал, при умървени зъби и с големи изграждания, при които има риск от счупване. Мога да се прилага когато е необходимо да се промени цвета и формата на зъбите. С тях се възсановяват и липсващи зъби. Могат да се използват и при значителни изтривания на зъбните повърхности- желателно е, ако срещуположние зъби също са възсановени с протезни консрукции.

  ✅ Какво е важно да знаете?
  → Необходимо е пациентите да знаят, че в определени случаи металът може да предизвика реакция в околните тъкани- алергична реакция, особено ако металният скелет включва никел. Пациените имат оплаквания като усещане за метален вкус.Венецът около консрукциите изглежда подут и зачервен. С времето е възможно да се отдръпне венецът от протезната консрукция и това да доведе по прозирането на метала. Смущава се естетиката на зъбите, особено ако се използват на предните зъби.Венецът изглежда сив. Друга характерна особелост е, че меалът може да предизвива оцветяване на венеца.

  🔸 Какво включва процедурата?
  → Преди пристъпването към изпиляването на твърдите зъбни структури, е важно венците да са здрави и да няма зъбен камък и плака. Процедута се извършва в рамкие на няколко посещения. Зъбие се изпиляват по определен начин. В денталния кабинет или в зъботехническа лаборатория се правят временни протезни консрукции, чиято роля е да предпазват изпиленото зъбче, да оформят добре венеца, което ще позволи добрата адаптация на постоянната консрукция. След това се пристъпва към взимане на отпечатък с определен материал от горна и долна челюст, като около венеца на изпилените зъби се поставя специален конец или паста, които държат венеца добре отворен, за да се ввземе максимално точен отпечатък. След като протезната конструкция е готова, се намества спрямо височината на зъбите и си цименира със специален материал.

  Нашият екип

  Д-р Ивета Цанова

  Д-р Ивета Цанова, завършила Факултет по дентална медицина към Медицински университет, гр. София, през 2017.
  Член на български зъболекарски съюз.
  С интерес към естетична стоматология и ендодонтията. Посещавала е множество лекции и курсове, български и чуждестранни, постоянно обогатяваща се, като следи новите трендове. Старае се да подхожда към всеки пациент персонално. Денталната медицина е нейното призвание.

  За запазване на час: +359 87 778 8557

  Д-р Вяра Петрова

  Д-р Вяра Петрова завършва Факултет по дентална медицина към Медицински университет, гр. София, през 2023. Член на български зъболекарски съюз. Има засилен интерес към диагностиката на дентални заболявания, естетичната възстановителна стоматология и към ендодонтията. Посещавала е курсове и лекции в тези области. Ентусиазирана, комуникативна и обичаща клинични предизвикателства. Практиката я усъвършенства все повече.

  За запазване на час: +359 87 778 8557

  Д-р Вилиана Ботушанова

  Д-р Вилиана Ботушанова завършва Факултет по дентална медицина към Медицински университет, гр. София, през 2024. Член на български зъболекарски съюз. Има интерес към естетичната стоматология. Активна и дейна, като студент е организатор на студентски конгрес IBCS две поредни години. Страхотно попълнение към колектива. Отличава се със спокойствие и позитивизъм, любознателност и старание.

  За запазване на час: +359 87 778 8557

  Нашите предимства

  Дентална клинка Face ID – екип от отлични зъболекари в град София:

  icon1

  Висока квалификация и прекрасно отношение

  Нашият екип е съставен от прекрасни професионалисти, които имат лична грижа към всеки казус и пациент.

  icon2

  Високотехнологично оборудване

  Разполагаме с високотехнологично оборудване, което позволява на нашите специалисти най-добра грижа към пациентите ни.

  nhif_logo

  Работим с НЗОК

  Ние сме дентална клиника, която работи по здравна каса и дава възможност за запазване на час със зъболекар по НЗОК.

  icon4

  С намалена болка

  Използваме модерна технология за упойка, която селектира локално нужната зона, с което намалява усещането за болка до минимум.

  Отличия, обучения и сертификати

  Нашата клиника

  Отзиви

  Face ID - Dental Clinic
  5.0
  На база на 30 отзива
  powered by Google
  Yani BuchkovYani Buchkov
  09:10 01 Mar 23
  Страхотен професионализъм и уникално отношение към пациента. С две ръце препоръчвам, наистина! Клиниката е с модерен дизайн, хигиената е на адски много високо ниво, което бе важно за мен, атмосферата те кара наистина да се отпуснеш. Д-р Цанова е уникален специалист, много внимателна, безпогрешна във всяко едно отношение по отношение на работата си. Говори човек, който има фобия от малък към тези неща, така че наистина щом мен успяха да успокоят и спечелят, разбирайте за какво става въпрос. Силно препоръчвам!!!!
  Vanessa NenovaVanessa Nenova
  19:39 17 Jan 23
  Когато става дума за здраве, съм доста внимателна в избора си, а с тази клиника определено останах доволна. Поверих се в ръцете на страхотен екип от професионалисти със страхотно отношение!
  Dima TsanovaDima Tsanova
  15:02 17 Jan 23
  Клиниката е много добре оборудвана, а отношението към пациентите - чудесно. Много удовлетворяващо е да видиш толкова млади хора, да работят така професионално.
  Petko BelovPetko Belov
  16:05 04 Jan 23
  Силно препоръчвам! Професионално отношение, отлични цени и най модерна техника. Успяха да излекуват зъб който два други кабинета не успяха!
  Maya IvanovskaMaya Ivanovska
  09:52 04 Jan 23
  Страхотен професионализъм и мило отношение от страна на зъболекарите в клиниката. Имат страхотен личен подход към пациентите. Атмосферата също е приятна - чисто и уютно. Препоръчвам!
  js_loader

  Запазете час

  Наличие на безплатен паркинг

  Свободни места за Вашето удобство - паркинг локация

  Удобен градски транспорт

  До нас спират линии 67 и 102 на градския транспорт

  Koнтакти

  Свържете се с нас

  и Получете Безплатна Телефонна Консултация

  За запазване на час:

  nhif_logo

  или

  Можете да оставите Вашите контакти и наш служител ще се свърже с Вас за запазване на час в удобно за Вас време