fbpx

Избелване на зъби

Какво представлява?

Избелването е процедура, целяща подобряване на цвета на зъбите на пациентите чрез използванена различни избелващи средства.

За пациентите е важно да знаят, че има две форми на избелване: в домашни условия и клинично избелване в дентален кабинет. Избелването в домашни условия се случва чрез специално изработени шини, в които се поставя избелващия агент и се носят от пациента в избрано от него време – през деня или през нощта.

Свържете се с нас

и Получете Безплатна Телефонна Консултация

За запазване на час:

nhif_logo

или

Можете да оставите Вашите контакти и наш служител ще се свърже с Вас за запазване на час в удобно за Вас време:


  🦷 Кои са предимствата?
  → Предимствата на домашното избелване са,че се използва по-нисък процент избелващ агент,което съответно носи по-малък риск от чувствителност.Друго основно предимство е,че пациента самможе да извърши манипулацията в удобно за него време.Предимство е също така,че може да се извършват поддържащи прицедури след 6 или 12м само като се вземе допълнително избелващ гел. Офис или кабинетно избелване се извършва от дентален лекар. Извършва се в едно посещение с две нанасяния на избелващ агент. Предимствата на клиничното избелване са,че се използва по-висок процент гел и съответно сепостига по-бърз резултат.Предимство е,че се извършва от двнтален лекар и пациентът няма нужда да прави сам каквото и да е.

  📌 Какво е важно да знаете?
  → Важно е да знаете,че след приключване на курс по избелване не трябва да консумиратеоцветяващи напитки и храни като: червено вино, соев сос,кафе,кола,боровинки,череши, шоколад, сокове и др. Друго важно условие е преди да се пристъпи към избелване на зъбите да бъде почистен зъбенкамък и зъбите да бъдат в добро състояние,по възможност без кариеси.

  ✅ Кога се препоръчва?
  → Избелване на зъбите се препоръчва когато пациентие не са доволни от цвета на своята усмивка и желаят зъбите им да изглеждат по-бели. Често е препоръчително и преди естетични процедури като бондинг.

  🔸 Какво включва процедурата?
  Домашното избелване включва:
  → Консултация, почистване и полиране на зъбите.
  → Вимане на отпечатъци, отливане на модели и изработване на индивидуални шини за избелване
  → Предаване на шините и шрпиците избелващ гел
  → Контролен преглед за установяване на резултата в края на курса по избелване.

  Клинично избелване включва:
  → Консултация и почистване и полиране на зъбите
  → Лечение на кариеси (ако е необходимо)
  → Процедура по избелване – изолиране на венците с гингивална бариера, понеже избелващия агент не трябва да стига до тях. Нанасяне на избелващия агент по зъбните повърхности и поставяне на лампа за избелване за повишаване на резултата. Нансянето на избелващ агент се повтаря.

  Контролен преглед за установяване на резултата.В случай,че резултата удовлетворява пациента то се назначава профилактичен преглед за след 6 месеца и поддръжка на желания цвят.

  Нашият екип

  Д-р Ивета Цанова

  Д-р Ивета Цанова, завършила Факултет по дентална медицина към Медицински университет, гр. София, през 2017.
  Член на български зъболекарски съюз.
  С интерес към естетична стоматология и ендодонтията. Посещавала е множество лекции и курсове, български и чуждестранни, постоянно обогатяваща се, като следи новите трендове. Старае се да подхожда към всеки пациент персонално. Денталната медицина е нейното призвание.

  За запазване на час: +359 87 778 8557

  Д-р Вяра Петрова

  Д-р Вяра Петрова завършва Факултет по дентална медицина към Медицински университет, гр. София, през 2023. Член на български зъболекарски съюз. Има засилен интерес към диагностиката на дентални заболявания, естетичната възстановителна стоматология и към ендодонтията. Посещавала е курсове и лекции в тези области. Ентусиазирана, комуникативна и обичаща клинични предизвикателства. Практиката я усъвършенства все повече.

  За запазване на час: +359 87 778 8557

  Д-р Вилиана Ботушанова

  Д-р Вилиана Ботушанова завършва Факултет по дентална медицина към Медицински университет, гр. София, през 2024. Член на български зъболекарски съюз. Има интерес към естетичната стоматология. Активна и дейна, като студент е организатор на студентски конгрес IBCS две поредни години. Страхотно попълнение към колектива. Отличава се със спокойствие и позитивизъм, любознателност и старание.

  За запазване на час: +359 87 778 8557

  Нашите предимства

  Дентална клинка Face ID – екип от отлични зъболекари в град София:

  icon1

  Висока квалификация и прекрасно отношение

  Нашият екип е съставен от прекрасни професионалисти, които имат лична грижа към всеки казус и пациент.

  icon2

  Високотехнологично оборудване

  Разполагаме с високотехнологично оборудване, което позволява на нашите специалисти най-добра грижа към пациентите ни.

  nhif_logo

  Работим с НЗОК

  Ние сме дентална клиника, която работи по здравна каса и дава възможност за запазване на час със зъболекар по НЗОК.

  icon4

  С намалена болка

  Използваме модерна технология за упойка, която селектира локално нужната зона, с което намалява усещането за болка до минимум.

  Отличия, обучения и сертификати

  Нашата клиника

  Отзиви

  Face ID - Dental Clinic
  5.0
  На база на 30 отзива
  powered by Google
  Yani BuchkovYani Buchkov
  09:10 01 Mar 23
  Страхотен професионализъм и уникално отношение към пациента. С две ръце препоръчвам, наистина! Клиниката е с модерен дизайн, хигиената е на адски много високо ниво, което бе важно за мен, атмосферата те кара наистина да се отпуснеш. Д-р Цанова е уникален специалист, много внимателна, безпогрешна във всяко едно отношение по отношение на работата си. Говори човек, който има фобия от малък към тези неща, така че наистина щом мен успяха да успокоят и спечелят, разбирайте за какво става въпрос. Силно препоръчвам!!!!
  Vanessa NenovaVanessa Nenova
  19:39 17 Jan 23
  Когато става дума за здраве, съм доста внимателна в избора си, а с тази клиника определено останах доволна. Поверих се в ръцете на страхотен екип от професионалисти със страхотно отношение!
  Dima TsanovaDima Tsanova
  15:02 17 Jan 23
  Клиниката е много добре оборудвана, а отношението към пациентите - чудесно. Много удовлетворяващо е да видиш толкова млади хора, да работят така професионално.
  Petko BelovPetko Belov
  16:05 04 Jan 23
  Силно препоръчвам! Професионално отношение, отлични цени и най модерна техника. Успяха да излекуват зъб който два други кабинета не успяха!
  Maya IvanovskaMaya Ivanovska
  09:52 04 Jan 23
  Страхотен професионализъм и мило отношение от страна на зъболекарите в клиниката. Имат страхотен личен подход към пациентите. Атмосферата също е приятна - чисто и уютно. Препоръчвам!
  js_loader

  Запазете час

  Наличие на безплатен паркинг

  Свободни места за Вашето удобство - паркинг локация

  Удобен градски транспорт

  До нас спират линии 67 и 102 на градския транспорт

  Koнтакти

  Свържете се с нас

  и Получете Безплатна Телефонна Консултация

  За запазване на час:

  nhif_logo

  или

  Можете да оставите Вашите контакти и наш служител ще се свърже с Вас за запазване на час в удобно за Вас време